Äventyr i Bangkok

Bangkok levererar äventyr ännu en dag! Efter en riktigt dålig frukost, bestående av kaffe som rent ut sagt smakade skit och två rostade mackor köpta på euroshop, satte vi oss i en tuk tuk. För 100 Bath, motsvarande 20 kr, skulle vi få skjuts till MBK Shoppingmall. Två timmar senare satt vi fortfarande i samma tuk tuk! Då hade vi stannat på två olika tempel och tre olika ställen som sydde upp kostymer. Det kan även tilläggas att samtliga skräddare sydde ”Armani kostymer” för endast 600 spänn. Vi var inte alls intresserade, men det visade sig senare att chaufförerna fick gratis bensin för att släppa av turister på dessa ställen.


Tillslut kom vi tillbaka till hotellet utan att ha besökt shoppingcenter och sett hela Bangkok på livsfarlig tuk tuk! Helt gratis åkte vi ny tuk tuk till MBK Shoppingmall. Det kan vara det sjukaste shoppingcenter vi sett! ”Det var som Frölunda Torg och fem våningar till, men hur mycket större som helst”. Harrods i London kan inte en jämföra sig storleksmässigt. För övrigt kan det tilläggas att ett par Converse kostade mellan 150-200 kr...

 




På kvällen blev det massage och därefter invigde vi på nytt The Bucket. Dock smakade den inte som i Ayia Napa. 

PS. ikväll bär det mot Koh Tao, eller? man vet ju inte riktigt.


Bangkok - Kontrasternas stad

Efter en lång resa från Göteborg till Bangkok via Berlin är vi äntligen framme i denna miljonstad. Eftersom att vi inte hade något hotell fixat när vi kom in i landet fick vi lite trassel att ta oss igenom flygplatsens säkerhetskontroller. Detta löste sig ganska smidigt ändå, då det visade sig att man kunde uppge i stort sett vilken thailändsk destination som helst.

Koh San Road, backpackernas gata, är nu vår bostadsadress i två dagar framåt. Därefter beger vi oss söderut mot Koh Tao där förhoppningsvis sol och dykning väntar.

Idag har vi besökt Baiyoke Tower, som med sina 84 våningar är Thailands överlägset högsta skyskrapa. Bangkok är verkligen en kontrasternas stad, en stunden möter man fattigdom och elände. Andra stunden upplever man lyx och överklass.

Imorgon blir det att se mer av Bangkok...






Dagens citat: "I Bangkok kan allt köpas för pengar"


Kvällen innan

Imorgon, den 24 Januari 2011 är det dags för tre grabbar från Skövde att bege sig till andra sidan jordklotet.
Resfebern börja sakta smyga sig på och förväntingarna är höga. Alla är överens om att det ska bli fruktansvärt skönt att komma ifrån Sverige och vintern på obestämd tid. Enda undantaget är att Edvin endast stannar en månad då hans flickvän är kvar i Sverige..
Vi har en bokat en enkelbiljett till Bangkok. Resten löser sig!
Planerna är att först beta av Thailands östkust och sedan västkust. Därefter beger vi oss troligen mot Bali och därefter får vi se.. Men först ska vi utforska storstadslivet i Bankgkok..

För övrig kan vi kostatera att läkaren som skrev ut vår malariamedicen måste varit full på läkarsprit, då han skrev ut tabletter så vi klarar oss i fyra dagar!



Välkommen.

Hej och välkomna till Leva På Kyckling-bloggen.




Här kommer ni att kunna följa vårat, MJ, Edvin och Eric´s, äventyr i sydost-asien under de första månaderna av 2011. Närmare presentation senare.

God natt och på återseende.
/M


RSS 2.0